11.11.2011 08:30

Odpověď na email Lucie Bojasové - Naděžda Nováková

Dobrý den, paní Bojasová,
     Vaše postřehy jsou pravdivé do posledního písmenka. V pátek se kolegyně Korpasová rozjela do Prahy na odborovou schůzi,  účast přislíbilo i MŠMT, ale nedorazila od nich ani noha. S odbory se nechtějí vůbec o ničem bavit, z učitelů naslouchají jen panu Klausovi ml., který hájí především zájmy své a zájmy soukromého školství, a každý den přicházejí s novými, často protichůdnými prohlášeními - viz. informace o platech učitelů od nového roku.
     Cermat je jen firma určená k tomu, aby přes ni odteklo z MŠMT co nejvíc peněz. Nic dobrého z ní nevzešlo a nevzejde. Proto pokud přispějeme k její práci co nejméně, možná se jí nepodaří tolik peněz rozházet. My se školení účastnit nebudeme (až asi na jednu kolegyni, která chce zůstat "v obraze"). Jednou jsme už proškolení byli, svou povinnost vůči škole a studentům jsme splnili, vůči Cermatu nejsme ničím povinováni. Naopak. Co si vymysleli, ať si uskuteční. Ale bez nás - na takové systematické devalvaci školství a otevřeném rozkrádání peněz určených na skutečné vzdělávání se podílet nechceme. Pokud nás opět někdo nedonutí - jako loni vedení školy.
     Možná že se najdou učitelé, kteří místo s rodinami budou trávit víkendy  na školeních, celý jarní měsíc (možná i víc) budou opravovat písemné práce místo relaxace, duševní hygieny, přípravy kvalitní výuky, času tráveného s rodinou, koníčky, kamarády, ... Ale to je jejich volba. Cermat nám poskytl tuto možnost volby a je na každém, co upřednostní - peníze nebo "život". Pokud se nerozhodnete pro Cermat pracovat, nestane se z Vás horší učitel. Spíš naopak.
Chystáme prohlášení i na esborovnu, ale jsme teď tak zavalení prací, že to asi ještě chvíli bude trvat:-)
Přeji krásný den z Ostravy!

Naděžda Nováková 
 

—————

Zpět


Kolegové, široká veřejnosti - rozhodli jsme se veřejně projevit svou nespokojenost se situací kolem státních maturit. K našemu protestu se připojili pedagogové z celé republiky. Státní maturita byla přesto spuštěna. Čeká nás nelehké období boje za kvalitu českého vzdělávání a vzdělání. Stojíme proti aroganci úředníků a moci peněz. Naše odborné názory jsou zlehčovány, či dokonce přehlíženy. Přesto nerezignujeme. Budeme i nadále pravdivě informovat veřejnost o skutečném stavu věcí. Počítáme  s vašimi přispěvky. Ty prosím posílejte na email novakova@mgo.cz