14.04.2011 13:10

Oficiální návod Cermatu, jak se podvodně vyhnout nepovinné zkoušce

Oficiální návod na to, jak se vyhnout zkoušce z nepovinného předmětu, který žákům poskytují zaměstnanci „helpdesku“ Cermatu,  potvrdil jeho šéf pan Zelený ve speciálu ČT24 (13. 4. 2011)  – Studenti,  sežeňte si potvrzení (razítko) od lékaře a problém je rázem vyřešen! Čili – proč to vůbec řešíte, prostě podvádějte. Nic jiného vám v naší republice totiž nezbývá, nechcete-li doplatit na blbost a diletantství našich politiků a úředníků! Navíc opět se prokazuje, že pan Zelený o organizaci nové maturity ví velmi málo – student koná první (ústní) zkoušku z povinného i nepovinného předmětu v jeden den (zvolil-li si jako nepovinnou zkoušku V nebo Z úroveň v Aj či ČJ) – který lékař vystaví potvrzení o vážných zdravotních potížích (jaké jiné by studentu mohly zabránit v konání maturitní zkoušky) cca od 10.30 do 12.30 a který ředitel takovou omluvenku bude akceptovat?

Proč státní instituce, místo aby problémy řešila, navádí k podvodům?

Jaký příklad mladé generaci dává?

Proč tak nevybíravě degraduje letitou výchovnou práci učitelů, kteří žáky učí, že krást a podvádět se nemá a že každý prohřešek proti mravům a zákonům dané země musí být potrestán?

Čím přispěje tato demoralizace k vzdělanosti národa?

—————

Zpět


Kolegové, široká veřejnosti - rozhodli jsme se veřejně projevit svou nespokojenost se situací kolem státních maturit. K našemu protestu se připojili pedagogové z celé republiky. Státní maturita byla přesto spuštěna. Čeká nás nelehké období boje za kvalitu českého vzdělávání a vzdělání. Stojíme proti aroganci úředníků a moci peněz. Naše odborné názory jsou zlehčovány, či dokonce přehlíženy. Přesto nerezignujeme. Budeme i nadále pravdivě informovat veřejnost o skutečném stavu věcí. Počítáme  s vašimi přispěvky. Ty prosím posílejte na email novakova@mgo.cz