11.01.2010 12:51

Praktické dotazy ke státní maturitě

email pana Milana Kulhánka náměstku MŠMT panu Jindřichu Kitzbergerovi

 
Pěkný den,
             na školení ke státní maturitě jsem se dozvěděli, že ministerstvo změnilo harmonogram státních maturit tj. písemná část se bude psát až po ústní části a studenti se dozví výsledky maturity až 17.června. Nerozumím tomu, tj. v době, kdy většina vysokých škol má přijímací zkoušky, budou studenti 3 týdny maturovat / týden školní, týden státní ústně, písemná práce?
Další připomínka- mám pocit, že při tvorbě pracovních listů z českého jazyka je snaha Cermatu přesunout svoji práci / jak bylo původně avizováno/ na řadové učitele.
Subjektivní prvek státní maturity nebude odstraněn, ale ještě více posílen než v současné době. Dva hodnotitelé ze stejné školy tj. dva hodnotitelé,kteří žáky učili, si přece nevypustí svůj rybník - pracovní listy v základní úrovni jsou tak vágně udělané tj. pouze otázka srovnání uměleckého a neuměleckého textu, že to snad ani neudělat nelze?
Jak ministerstvo zaručí, že z banky pracovních listů neuniknou pracovní listy ke studentům?
Kdo zaplatí náklady na původní harmonogramy státní maturity, když se nyní harmonogram změnil?


PaedDr. Milan Kulhánek
BROUMOV
 

—————

Zpět


Kolegové, široká veřejnosti - rozhodli jsme se veřejně projevit svou nespokojenost se situací kolem státních maturit. K našemu protestu se připojili pedagogové z celé republiky. Státní maturita byla přesto spuštěna. Čeká nás nelehké období boje za kvalitu českého vzdělávání a vzdělání. Stojíme proti aroganci úředníků a moci peněz. Naše odborné názory jsou zlehčovány, či dokonce přehlíženy. Přesto nerezignujeme. Budeme i nadále pravdivě informovat veřejnost o skutečném stavu věcí. Počítáme  s vašimi přispěvky. Ty prosím posílejte na email novakova@mgo.cz