03.06.2010 11:39

E-mail pro ODS a VV

Od: <nada.novakova@centrum.cz>
Komu: <j.dobes@veciverejne.cz>, <pospisilj@psp.cz>
Předmět: státní maturita
Datum: 03.06.2010 08:50
Velikost: 5.5 kB

Dobrý den,
včera zveřejnily lidovky.cz článek https://www.lidovky.cz/statni-maturita-znovu-zije-je-totiz-po-volbach-fls-/ln_domov.asp?c=A100602_203902_ln_domov_hrn . S kolegy jsme zažili náhlý a velmi nepříjemný šok. Obracíme se tedy na vás, abyste zveřejněné informace potvrdili, nebo vyvrátili. Tušili jsme, že teprve úspěch ve volbách prověří skutečnou podstatu prohlášení zástupců vašich politických stran o tom, že současná podoba státní maturity je tragédií českého školství, ale rychlost, s jakou jste nás "hodili" přes palubu, předčí veškeré dosavadní změny "vanutí větrů" v naší politice. Tvrzení, že maturitní generálka potvrdí nebo vyvrátí životaschopnost nové státní maturity, je směšné a již dávno vyvrácené. Nevěří mu nikdo, kromě Cermatu, MŠMT a laické veřejnosti. Maturitní generálka pouze "ospravedlní" utracení obrovské sumy peněz za tento projekt.
Maturitní generálka je nastavena tak, aby testy udělalo přibližně 90% všech studentů (to je fakt a nemusí se nic zkoušet), nebude vůbec vyzkoušena ústní část maturity, jediné, co bude možné považovat za prokázané, je, zda soukromé firmy rozvezou a svezou testy v pořádku. Nebo si opravdu někdo (kromě Cermatu a MŠMT) myslí, že jeden test (a ten skutečný pak může vypadat úplně jinak) studentům v přípravě na státní maturitu pomůže?  
Nezastíráme, že vývoj celé situace kolem státních maturit po volbách v nás zanechává intenzivní pocit hořkosti. Zdá se, že jsme konečně procitli.
Děkujeme za vyjádření a jasné formulování vašich postojů k problematice spuštění státní maturity v roce 2011 v současné podobě.
Za kolegy Matičního gymnáziu Ostrava   Mgr. Ivona Korpasová
Mgr. Naděžda Nováková
Mgr. Ladislav Vasevič



 

—————

Zpět


Kolegové, široká veřejnosti - rozhodli jsme se veřejně projevit svou nespokojenost se situací kolem státních maturit. K našemu protestu se připojili pedagogové z celé republiky. Státní maturita byla přesto spuštěna. Čeká nás nelehké období boje za kvalitu českého vzdělávání a vzdělání. Stojíme proti aroganci úředníků a moci peněz. Naše odborné názory jsou zlehčovány, či dokonce přehlíženy. Přesto nerezignujeme. Budeme i nadále pravdivě informovat veřejnost o skutečném stavu věcí. Počítáme  s vašimi přispěvky. Ty prosím posílejte na email novakova@mgo.cz