11.11.2011 08:33

I. Nosková - protest proti dalšímu školení

 

Dobrý den, paní magistro,
oceňuji Vaši aktivitu ohledně vyjádření nesouhlasu s pravidly současných maturit.
Tento týden jsem jako hodnotitel písemných prací dostala  z Cermatu mail, ve kterém jsme osloveni k "další spolupráci", což v překladu znamená, že budeme muset absolvovat další školení, 3 víkendové semináře a závěrečné zkoušky, pokud chceme opravovat maturitní práce (AJ). V minulém školním roce jsme však  již byli proškoleni a byli jsme ze strany Cermatu ujišťováni, že získaný certifikát má neomezenou platnost. Bylo to totiž v pořadí již druhé osvědčení, které jsme museli získat, první vypršelo po dvou letech. Nyní jsme opět (již potřetí!) postaveni před nutnost strávit mnoho hodin nad špatně připraveným návrhem.
Jako učitelé jsme neměli jedinou možnost vyjádřit se k systému hodnocení, který je u cizích jazyků nejen složitý, ale i nejednoznačný a nepřesný. I ve vzorově opravených pracech, které jsme dostali během kurzu, byly chyby.
Tvrzení, že certifikát má neomezenou platnost, není pravdivé. Chápu to jako porušení domluvy, protože bez dalšího školení teď ztrácí osvědčení smysl.
Silně protestuji proti způsobu, kterým si CERMAT zase na celý školní rok zajistil své aktivity. Co bude následovat další školní rok? Přeškolování k ústním maturitám?
Jistě řešíte stejnou situaci i u Vás na škole. Zajímalo by mě, jestli Vaši kolegové mají podobný názor, ev. zda připravujete nějaký další postup, protest atd.

Děkuji Vám za Váš čas.
Zdraví
I. Nosková, Třebechovice p. Orebem

—————

Zpět


Kolegové, široká veřejnosti - rozhodli jsme se veřejně projevit svou nespokojenost se situací kolem státních maturit. K našemu protestu se připojili pedagogové z celé republiky. Státní maturita byla přesto spuštěna. Čeká nás nelehké období boje za kvalitu českého vzdělávání a vzdělání. Stojíme proti aroganci úředníků a moci peněz. Naše odborné názory jsou zlehčovány, či dokonce přehlíženy. Přesto nerezignujeme. Budeme i nadále pravdivě informovat veřejnost o skutečném stavu věcí. Počítáme  s vašimi přispěvky. Ty prosím posílejte na email novakova@mgo.cz