20.08.2010 15:08

říjen - prosinec 2009

17. 12. 2009 
Vážené kolegyně, vážení kolegové,
     podařilo se nám vyjednat setkání se zástupci MŠMT (náměstkem paní ministryně Jindřichem Kitzbergerem a "odpovědnými pracovníky"), snad i se zástupcem Cermatu, které by podle předběžné domluvy mělo proběhnout dne 14. ledna 2010 v odpoledních hodinách v budově Matičního gymnázia Ostrava. Na schůzce samozřejmě předložíme Vámi podepsané petiční archy, jimiž vyjadřujete podporu našim Připomínkám, ale myslíme si, že byste mohli mít zájem svou aktivní účastí podpořit naši společnou iniciativu a zároveň MŠMT a dalším institucím dokázat, že problémy spojené s organizací státních maturit se neomezují jen na Matiční gymnázium.
  
 

11. 12. 2009 Reakce MŠMT na Připomínky zveřejněna na stránkách Česká škola, stanovisko MŠMT najdete v sekci Reakce v záložce MŠMT

10. 12. 2009 Odvysílán příspěvek ve zpravodajství Českého rozhlasu Ostrava a v MLADÉ FRONTĚ DNES vyšel článek o státních maturitách,  v regionální příloze Moravskoslezského kraje vyšel  článek o našem protestu

1. 12. 2009 Připomínky publikovány na stránkách Česká škola

30. 11. 2009 Připomínky ke školením publikovány v 13. listopadovém čísle ŠKOLSKÉHO ZPRAVODAJE

 Výzva

Vážení kolegové, velice si vážíme Vaší podpory. Dle vývoje mapovaného níže vidíte, že svůj protest myslíme zcela vážně a že se hodláme aktivně bránit zneužívání a využívání naší profese, jakož i celkové devastaci školství. Víme, že nespokojenost s celkovou situací ve školství již dlouho prorůstá zdmi kabinetů a sboroven, proto věříme, že se dokážeme všichni aktivně postavit destabilizaci školství, která nutně vede k jeho  úpadku.

Nepodporujme současný stav tím, že přistoupíme na nejrůznější školení, nadstandardní aktivity a práci pro instituce zneužívající situace ve svůj finanční i mocenský prospěch!!!!!!

Vzdejme se pocitu, že nám nic jiného nezbývá!!!

Prokažme odvahu čelit nátlaku a vydírání!!!

Spojme se v aktivním protestu!!!!!

Odpovědné orgány, politikové, instituce, odborová organizace, kterým jsme Připomínky podpořené Vašimi podpisy předložili, zarputile mlčí!

Asociace ředitelů škol na popud Připomínek a jejich kladného celoplošného ohlasu začíná konečně jednat o organizačních úskalích státních maturit.

Cítíme Vaši podporu a účast na protestu proti zneužívání a využívání naší profese - MY SE STÁLE NEŠKOLÍME!!!!!

 

26. 11. 2009 - Připomínky se staly podkladem pro jednání unie Czesha a text Czesha - společné stanovisko k přípravě státní maturity

5. 11. 2009   - Prohlášení - Žádáme o vyřazení ze systému školení ke státním maturitám. Školení se nezúčastníme, dokud nebudou přesně a jednotně stanoveny podmínky nejen školení, organizace, ale i finančního hodnocení. (oficiální písemné prohlášení, na kterém se vyučující jazyků na MGO shodli na mimořádné schůzi  a které stvrdili svými podpisy, bylo předáno vedení školy v pondělí 9. 11. 2009)

Nesouhlasíme s tím, že by finanční stránku školení měly řešit samotné školy formou mimořádných odměn za absolvované školení či jakoukoli jinou formou!!!


23. 10. 2009 - Připomínky emailem odeslány současnému panu předsedovi Strany zelených Ondřeji Liškovi (exministrovi školství) a paní senátorce Lianě Janáčkové (člence Podvýboru pro předškolní, základní a střední vzdělávání Výboru pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice. Bez zpětné reakce!!!!

22. 10. 2009 - Připomínky ke školením vyšly  v TÝDENÍKU ŠKOLSTVÍ

22. 10. 2009 - Připomínky emailem odeslány paní ministryni školství Miroslavě Kopicové, panu řediteli Cermatu Pavlu Zelenému a předsedovi Českomoravského odborového svazu pracovníků školství Františku Došíkovi. Kromě pana Dobšíka nikdo nereagoval. Pan Dobšík vyjádřil podporu a naznačil možnost  spolupráce v rámci odborů při následných aktivitách a protestech. 

—————

Zpět


Kolegové, široká veřejnosti - rozhodli jsme se veřejně projevit svou nespokojenost se situací kolem státních maturit. K našemu protestu se připojili pedagogové z celé republiky. Státní maturita byla přesto spuštěna. Čeká nás nelehké období boje za kvalitu českého vzdělávání a vzdělání. Stojíme proti aroganci úředníků a moci peněz. Naše odborné názory jsou zlehčovány, či dokonce přehlíženy. Přesto nerezignujeme. Budeme i nadále pravdivě informovat veřejnost o skutečném stavu věcí. Počítáme  s vašimi přispěvky. Ty prosím posílejte na email novakova@mgo.cz