16.11.2011 10:40

Nespokojení a zklamaní středoškolští učitelé píší Cermatu - email

Dobrý den paní Nováková,

       také na naší škole vyvolal nový návrh CERMATU "rozruch". Jsem ráda, že existuje tato internetová sborovna a je potřeba, abychom své potíže ventilovali a aby se naše názory dostali také ven. Minimálně k médiím, k odborům a samozřejmě k CERMATU a ministerstvu. Nenechme se takto soustavně ničit. Pokud bude v mých silách (kterých rapidně ubývá), ráda pomůžu.

      V příloze zasílám dotazy, které jsme poslali na mail uvedený v cermatovské výzvě. Je dokladem skutečnosti, že všichni, kdo v této oblasti reálně pracujeme a bereme ji zodpovědně a vážně, uvažujeme podobně. Ráda bych, abyste je zveřejnila, ale jen jako dotazy od některých středoškolských učitelů z brněnských škol. 

      Děkuji za pochopení a  za takto vytvořený internetový prostor. Přeji Vám i nám hezčí dny, než zažíváme teď.
 
Na žádost autorky emailu její jméno nezveřejňujeme.

—————

Zpět


Kolegové, široká veřejnosti - rozhodli jsme se veřejně projevit svou nespokojenost se situací kolem státních maturit. K našemu protestu se připojili pedagogové z celé republiky. Státní maturita byla přesto spuštěna. Čeká nás nelehké období boje za kvalitu českého vzdělávání a vzdělání. Stojíme proti aroganci úředníků a moci peněz. Naše odborné názory jsou zlehčovány, či dokonce přehlíženy. Přesto nerezignujeme. Budeme i nadále pravdivě informovat veřejnost o skutečném stavu věcí. Počítáme  s vašimi přispěvky. Ty prosím posílejte na email novakova@mgo.cz