03.12.2009 09:00

Opověď náměstka ministryně školství 29.11.2009

Dobrý den,
děkuji za vaše stanovisko, budu se tím rozhodně zabývat. Dejte mi prosím pár dní na prozkoumání, resp. vyžádání odpovědí na některé otázky, nerad bych se ve své odpovědi ukvapil. Nakonec bych se i na některý seminář podíval, ale v současné době je většina školení zastavena, protože s odkladem maturity dochází k některým změnám, takže vzdělávání pedagogů se opět rozběhnou někdy v lednu.
Hodnocení písemných prací zřejmě nikdy nebude ze 100 % objektivní, proto jsou tam 2 hodnotitelé. Metodika by však neměla dávat příliš prostoru k subjektivním názorům, větší rozdíl mezi hodnotiteli znamená, že některý z nich nepostupoval správně.
Ještě se ozvu.

S pozdravem    Jindřich Kitzberger

 

—————

Zpět


Kolegové, široká veřejnosti - rozhodli jsme se veřejně projevit svou nespokojenost se situací kolem státních maturit. K našemu protestu se připojili pedagogové z celé republiky. Státní maturita byla přesto spuštěna. Čeká nás nelehké období boje za kvalitu českého vzdělávání a vzdělání. Stojíme proti aroganci úředníků a moci peněz. Naše odborné názory jsou zlehčovány, či dokonce přehlíženy. Přesto nerezignujeme. Budeme i nadále pravdivě informovat veřejnost o skutečném stavu věcí. Počítáme  s vašimi přispěvky. Ty prosím posílejte na email novakova@mgo.cz