14.04.2011 14:37

Podpora odborníků

 Učitelé odmítají nést zodpovědnost za formu zkoušky a metodiku hodnocení Cermatu.

 Komisaři odmítají podepisovat smlouvy a přebírat odpovědnost za chyby a problémy, které Cermat způsobí.

Jazykáři nesouhlasí s povinností opravovat písemné práce v době svého osobního volna ( v době, kdy mají pracovat pro Cermat, pracují pro školu - nejsou zbaveni řádné přímé ani nepřímé vyučovací povinnosti) a za směšný honorář (když i nekvalifikovaný brigádník Cermatu bere na hodinu několikanásobně víc).

Jazykáři jsou bez skrupulí přetěžováni, cítí se být zneužíváni pro tvorbu materiálů, které měl zajistit Cermat a za které dostal na rozdíl od učitelů zaplaceno, jejich pracovní doba během maturitních zkoušek se neúměrně zvyšuje oproti pracovní době učitelů necermatovských maturitních předmětů, jsou pod tlakem na co nejlepší výsledek školy u státní maturity, kterému musí ustoupit i za cenu obětování vlastního přesvědčení a profesní cti.

Kvalitní VŠ neakceptují výsledky nové maturitní zkoušky, nemají zájem podílet se na její přípravě. Požadují promyšlenou koncepci vzdělávání, ne bezhlavé a nekvalitní projekty.

—————

Zpět


Kolegové, široká veřejnosti - rozhodli jsme se veřejně projevit svou nespokojenost se situací kolem státních maturit. K našemu protestu se připojili pedagogové z celé republiky. Státní maturita byla přesto spuštěna. Čeká nás nelehké období boje za kvalitu českého vzdělávání a vzdělání. Stojíme proti aroganci úředníků a moci peněz. Naše odborné názory jsou zlehčovány, či dokonce přehlíženy. Přesto nerezignujeme. Budeme i nadále pravdivě informovat veřejnost o skutečném stavu věcí. Počítáme  s vašimi přispěvky. Ty prosím posílejte na email novakova@mgo.cz