27.01.2012 14:15

Stydím se za nejlepšího ministra školství - maturantiproti.cz

Vážení příznivci iniciativy Maturantiproti.cz,

ministr školství před pár dny prohlásil: Ve chvíli, kdy maturity proběhly úspěšně, veškeré podobné (kriticképozn. autorů) ohlasy, a to i ze stran odborné veřejnosti, utichly.

Josef Dobeš se znovu a znovu chválí a veškerou snahu o otevření odborné diskuse zcela přehlíží. A například dosud nevypracovalo MŠMT souhrnnou zprávu o tom, co nám státní maturita přinesla, v čem byla úspěšná a neúspěšná.

To jen, co se týká státní maturity. Ministr školství však projevuje nekompetentnost v mnoha dalších projektech a celkově v chaotickém způsobu řízení resortu a v sebestředných a nedemokratických způsobech, které stále častěji uplatňuje.

Protože si myslíme, že nad tím vším nelze jen mávnout rukou, rozhodli jsme se dát symbolickým gestem najevo, že nám to není jedno.

Společně se společností EDUin jsme vytvořili grafickou předlohu placky s nápisem STYDÍM SE ZA NEJLEPŠÍHO MINISTRA ŠKOLSTVÍ, kterou si každý může stáhnout, u vybrané firmy si podle nechat vyrobit placku (za 10 až 20 ) a nosit na batohu, tašce, bundě, mikině...

Budeme rádi, když se k nám připojíte.



Grafickou předlohu placky najdete ZDE.
Připojit se můžete také k facebookové stránce plackové iniciativy, kde jsou sepsány důvody, proč se za současného ministra školství stydíme. Ty naleznete také na webu EDUinu TADY.

Dále bychom vás chtěli upozornit na týdenní newsletter společnosti EDUin (aktuální číslo), která pravidelně sleduje a komentuje novinky nejen v českém školství, včetně státních maturit. Pokud byste chtěli být pravidelně informováni, můžete si jej nechat zdarma zasílat (přihlašovací formulář k odběru na stránce EDUinu vpravo).

Děkujeme, že vám není české školství lhostejné.

Za iniciativu Maturantiproti.cz
Dana Večerková a Daniel Kurowski
 

—————

Zpět


Kolegové, široká veřejnosti - rozhodli jsme se veřejně projevit svou nespokojenost se situací kolem státních maturit. K našemu protestu se připojili pedagogové z celé republiky. Státní maturita byla přesto spuštěna. Čeká nás nelehké období boje za kvalitu českého vzdělávání a vzdělání. Stojíme proti aroganci úředníků a moci peněz. Naše odborné názory jsou zlehčovány, či dokonce přehlíženy. Přesto nerezignujeme. Budeme i nadále pravdivě informovat veřejnost o skutečném stavu věcí. Počítáme  s vašimi přispěvky. Ty prosím posílejte na email novakova@mgo.cz