09.03.2011 08:20

Miloslava Bačová píše poslankyni Alici Neuvirtové (VV)

Vážená paní Neuvirtová,

děkuji za informaci o předání mého mailu dalším institucím.

Bohužel se obávám, že je jednak pozdě a jednak, že to stejně nikoho neosloví. Jak minulá paní ministryně Kopicová, tak i pak ministr Dobeš měli k dispozici řadu velmi propracovaných pádných argumentů proti spuštění stávající podoby nové maturity. Nijak je nezohlednili. Stále hledali jen další důvody, proč ji spustit.

Čas ukáže, zda jste rozhodli správně.

S úctou

Mgr. Miloslava Bačová

________________________________
Odesílatel: Alice NEUVIRTOVÁ 
Odesláno: 1. března 2011 11:13
Komu: BAČOVÁ Miloslava
Předmět: RE: NE nové maturitě
Vážená paní Bačová,

Váš email jsem odeslala pro informaci odborné komisi, která se zabývá školstvím a také na ministerstvo školství jako komentář k připravovanému projektu státní maturity.

S pozdravem
Bc. Alice Neuvirtová

Analytické centrum VV
Štefánikova 23, Praha 5, 150 00 

________________________________
Odesílate: BAČOVÁ Miloslava 
Odesláno: 22. února 2011 21:40
Komu: Alice NEUVIRTOVÁ
Předmět: RE: NE nové maturitě
Vážená paní Neuvirtová,

chápu, že jste zaneprázdněna jinými důležitými věcmi, ale pokud byste si pozorněji přečetla mé psaní, zjistila byste, že jsem se na poslance a poslankyně neobracela s žádným dotazem. Není tedy třeba zač mi děkovat. Škoda, že Vám nezbývá nic jného, než se uchylovat k opakování frází o nedobrém stavu českého škoství atd.
Protože je mi jasné, že není možné, aby poslanci a poslankyně měli do všecho dostatečný vhled, rozhodla jsem se s nimi podělit o své dlouholeté zkušenosti a zklamání z mizerně připravené státní maturity. Prosím, zkuste si ještě jednou přečíst můj mail. I když dnes, skoro 3 týdny po té, co jste rozhodli o spuštění paskvilu zvaného společná část maturity, je již pozdě.

Je mi líto, že VV se včele s panem Dobešem tak nerozumně staví na stranu jednotného státně kontrolovaného testování jak u státní maturity, tak i v 5. a 9. třídách. Myslím, že by stálo za to, kdybyste tolik nevěřili jen jedné straně - spíše politikům-pedagogickým teoretikům než lidem z praxe, kteří hodně volali a volají, upozorňují na nebezpečí podobných rozhodnutí a nejsou vyslyšeni. Dvě petice proti současné špatné podobě nové maturity, pod něž se podepsalo 5000 pedagogů z praxe a které byly předány loni v dubnu na veřejném jednání v prostorách Senátu, skončily zřejmě někde v koši. Pan ministr je arogantně přehlédl. Zkuste si uvědomit, že to, co je prosazováno jako jedin&aacu te; možná záchrana našeho školství, kryje jen onu téměř miliardu korun, které na přípravu současné podoby maturity byla promrhána. Prostě, dort se již tak prodražil, že, i když je k délce přípravy a špatně zpracovaným ingrediencím nepoživatelný, je nutné ho přece k jeho vysoké ceně zkonzumovat. Jak nám po něm bude zle, není podstatné.

Děkuji Vám za čas, který jste mi věnovala.
S úctou

Miloslava Bačová
________________________________
Odesílatel: Alice NEUVIRTOVÁ
Odesláno: 22. února 2011 16:43
Komu: BAČOVÁ Miloslava
Předmět: RE: NE nové maturitě
Vážená paní Bačová,

děkujeme za Váš dotaz. České školství není v dobrém stavu a ministr Dobeš se mu snaží pomoci právě státní maturitou, která poměří kvalitu vzdělání studentů mezi jednotlivými školami. Nedostatky státní maturity se nyní intenzivně snaží napravit. Také vláda zamítla návrh na zrušení státních maturit. Věříme, že tento systém je dobrý a přinese pozitivní výsledky.


S pozdravem
Bc. Alice Neuvirtová

Analytické centrum VV
Štefánikova 23, Praha 5, 150 00 



From: BAČOVÁ Miloslava
Sent: Thursday, February 03, 2011 2:45 PM
Subject: NE nové maturitě


Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci,
jako středoškolská kantorka s praxí delší než 30 let si Vás dovoluji ujistit, že případně schválení nové maturitní zkoušky bude velkou chybou. Mám řadu zkušeností, prošla jsem i školeními na hodnotitelku písemné i ústní části maturity a vězte, že bych pro takto špatně připravenou verzi maturity v žádném případě jako poslankyně nehlasovala.
Proti spuštění nové maturity ve stávající podobě bylo již předloženo tolik pádných argumentů , že by se zdálo, že je zcela zřejmá nutnost ji zrušit či event. přepracovat, aby odpovídala současnému stavu školství a trendům.
Pokud je ovšem jediným argumentem to šílené množství finančních prostředků, které na ni byly za uplynulých 14 let vyplýtvány, pak je to jen další signál, kam se bude vzdělanost našeho národa ubírat.
Věřím v moudrost Vašeho rozhodnutí a jsem s pozdravem

Mgr. Miloslava Bačová
Lindnerova 290
417 42 Krupka 
 

—————

Zpět


Kolegové, široká veřejnosti - rozhodli jsme se veřejně projevit svou nespokojenost se situací kolem státních maturit. K našemu protestu se připojili pedagogové z celé republiky. Státní maturita byla přesto spuštěna. Čeká nás nelehké období boje za kvalitu českého vzdělávání a vzdělání. Stojíme proti aroganci úředníků a moci peněz. Naše odborné názory jsou zlehčovány, či dokonce přehlíženy. Přesto nerezignujeme. Budeme i nadále pravdivě informovat veřejnost o skutečném stavu věcí. Počítáme  s vašimi přispěvky. Ty prosím posílejte na email novakova@mgo.cz