16.02.2010 11:37

Email Milana Kulhánka Pavlu Zelenému

Vážený pane,
   se zájem jsem si přečetl Vaše vyjádření k textu Desatero nepravd o státní maturitě. Rád bych Vám napsal osobně, ale žádný kontakt není možné na Vašem webu získat - dříve to možné bylo.
Nechci s Vámi polemizovat, nemáte pravdu:  1.buď to víte, a prostě musíte takto politicky hovořit 
                                                                                 2.nebo to nevíte, a potom žijete ve skleníku a nemáte představu o skutečné situaci na školách. Zkuste si vybrat nějakou střední školu - mimo škol, kde máte své známé, a neohlášen přijeďte na besedu s učiteli českého jazyka ohledně připravenosti státní maturity. Byl bych zvědav, zda najdete alespoň 10% podporu Vašeho projektu. Státní maturita ano, ale v takovéto podobě NE - doplňovací test - á la dadaisté a prvek náhody.
Posílám odkaz - https://esborovna.webnode.cz/podpora-skol/
                            - pořád si myslíte, že kritika připravenosti státních maturit je záležitostí jen několika věčně si stěžujících jedinců? Výzvu Matičního gymnázia v Ostravě podpořilo již 87 středních škol. Mám informace, že s výzvou souhlasí další desítky kantorů na jiných školách, ale jejich kritika a připomínky jsou přímo na školách umlčeny ředitelem školy, mají prostě zakázáno se veřejně angažovat.
                                                    S pozdravem
                                                                                            Milan Kulhánek  
 

—————

Zpět


Kolegové, široká veřejnosti - rozhodli jsme se veřejně projevit svou nespokojenost se situací kolem státních maturit. K našemu protestu se připojili pedagogové z celé republiky. Státní maturita byla přesto spuštěna. Čeká nás nelehké období boje za kvalitu českého vzdělávání a vzdělání. Stojíme proti aroganci úředníků a moci peněz. Naše odborné názory jsou zlehčovány, či dokonce přehlíženy. Přesto nerezignujeme. Budeme i nadále pravdivě informovat veřejnost o skutečném stavu věcí. Počítáme  s vašimi přispěvky. Ty prosím posílejte na email novakova@mgo.cz