01.06.2010 09:41

Miloslava Bačová, Gymnázium Teplice

Z emailu ze dne 31. 5. 2010 
Dobrý den,

.....
Jen na okraj: s kolegyní jsme "neprošly" certifikací hodnocení ústní zkoušky "vyšší úrovně". Po dvou měsících konečně výsledek a hle jaký. Neměly jsme ani jedna problém "trefit se" do hodnocení obou úrovní při řešení domácího úkolu, zvládly jsme při certifikaci hodnocení ústní zkoušky "základní úrovně" a na to jsme hodnotily úroveň vyšší a tam jsme nesplnily.

Byly jsme na NIDV koncem března, odpoledne po vyučování, místo oslavy ke Dni učitelů, kolegyně navíc přijela z hor z lyžařského kurzu (má Tv a kolegové za ni museli zaskočit), stálo ji to nemalé finanční prostředky (vlastním autem z hor a zpět po ceritifikování) a pak toto.

Mě osobně to rozčiluje již proto, že nechápu, jak jsme mohly projít vším předešlým a náhle NIC. Dívala jsem se na diskusní
fórum CISKOMu, podobných lidí je více, také se ptají, proč a co apod. Pan Šaroch odpovídá velmi podivně. Tak čekám/e. Až se něco
konkrétního dozvíme, dám Vám vědět, jak jsme uspěly.

Přeji Vám hezký, i když chladný poslední máj.

M.B.

dopis Cermatu (certifikace@cermat.cz):  

Dobrý den,

 

včera jsem se po téměř po dvou měsících dozvěděla výsledek certifikace HOD ÚZ CJ (NJ).

Vzhledem k tomu, že v tabulce uvádíte, že jsem "vyšší úroveň" nesplnila, žádám Vás o jasnou odpověď na to, jakého nedostatku jsem se dopustila.

 

V žádném případě mě neuspokojí Vaše vysvětlování, které jste již předtím poskytli v diskusním fóru jiným tazatelům, jako např:

Nesplnil/a jsem certifikační práci v jedné/obou úrovních. Mohu vidět svou práci a její hodnocení?

autor Lubomír Šaroch - CERMAT - úterý, 23. únor 2010, 09.51

 

Při hodnocení certifikačních prací účastníků analytici CERMATu nic do práce nevpisují, pouze jsou převáděny údaje do hodnotících matic. Certifikační práce se ukládají bez jakýchkoliv úprav pro pozdější kontroly nebo řešení odvolání účastníků. S podrobným hodnocením certifikačních prací prozatím nemůžeme nikoho seznámit, protože bychom zveřejnili správná hodnocení.

 

 

Prosím o jasnou formulaci nedostatku. Nezajímají mě ani konkrétní body, ani žádné matice, ani to, že práce ukládáte bez jakýchkoliv úprav pro pozdější kontroly nebo řešení odvolání účastníků. To je neslýchané!

 

Dovolte, abych poznamenala ještě jedno: Kdybych neměla uspět, pak bych neuspěla ani v předcházejících domácích úkolech a zároveň ani při certifikaci "základní úrovně". Nejde tedy zřejmě o chybu metodickou/systémovou, ale zřejmě jsem se jen  "netrefila" (po 32 letech praxe) do bodování Vašeho etalonu.

 

Zamyslete se  prosím nad tím, zda tento přístup k něčemu povede. Zřejmě Vám stále nedochází, že se školíme ve svém volném čase bez nároku na finanční ohodnocení, kazíme si vlastní oči zíráním do monitoru a používáme k tomu soukromé počítače.  

 

 

S pozdravem

 

Mgr. Miloslava Bačová

Gymnázium Teplice

 

—————

Zpět


Kolegové, široká veřejnosti - rozhodli jsme se veřejně projevit svou nespokojenost se situací kolem státních maturit. K našemu protestu se připojili pedagogové z celé republiky. Státní maturita byla přesto spuštěna. Čeká nás nelehké období boje za kvalitu českého vzdělávání a vzdělání. Stojíme proti aroganci úředníků a moci peněz. Naše odborné názory jsou zlehčovány, či dokonce přehlíženy. Přesto nerezignujeme. Budeme i nadále pravdivě informovat veřejnost o skutečném stavu věcí. Počítáme  s vašimi přispěvky. Ty prosím posílejte na email novakova@mgo.cz